0

TechEd 2016 je za námi

Dne 19.5.2016 proběhla snad největší konference zaměřená na IT a Vývoj pod názvem TechEd and DevCon, na které jsem měl díky Honzovi Markovi možnost prezentovat na jeho přednášce pod názvem Hyper-V Cluster Best Practises (Hyper-V + Failover Cluster).  Na této přednášce se zúčastnilo dle mého odhadu něco přes 60 lidí a jako zpestření jsme ve spolupráci se společností Servodata a.s. mohli udělit i 3 ceny za nejrychlejší odpovědi během naší společné přednášky.

Jako ceny pro účastníky byly připravené propisky, USB flash disky a Powerbanky, za což Servodatě velice děkuji 🙂

Před 14 dny jsem začal testovat průchody komunikací na platformě Hyper-V a to zejména při Live migracích, kdy jsou mezi virtuálními servery přenášeny stavy paměti RAM a poměrně mě zarazil výsledek, kdy je vidět spousta citlivých informací o daném virtuálním serveru, jeho disku (jedná se téměř o celé konfigurační XML, které je při použití verze virtuálního serveru 7.0 (nejsem si tou  verzí přesně jist) a vyšší konvertované do nového formátu vmcx, který je poměrně špatně čitelný (jedině Powershellem). Honza shrnul za hodinu prezentace snad všech důležité aspekty při konfiguraci Failover clusteru, jeho nastavení a to ne jen na security, ale hlavně na optimalizaci výkonu celého clusteru.

Bohužel se mi nepovedlo připravit si demo, na kterém jsem chtěl ukázat memory hooking při live migraci (tak snad někdy příště), bohužel i když jsem měl na přípravu 14 dní, vstoupila mi do toho dovolená a práce.

Můj LAB pro testování:

infra

Doporučuji podívat se na danou prezentaci, ze které se dozvíte více 🙂

Prezentace zde: Hyper-V-Cluster-Best-Practices

04-teched-ctvrtek-058 04-teched-ctvrtek-059 04-teched-ctvrtek-106

daniel.hejda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *