0

Windows 10 verze 1607 build 15031.0

Tak dneska jsem řešil asi půl dne problém s tím, že se nemohu připojit do mého LAB prostředí, jelikož mi aplikace MSTSC píše, že nelze komunikovat s Remote Desktop Gateway, dlouho jsem si myslel, že je problém někde v mém LABu, jelikož topologie není úplně jednoduchá a nemám všude stejné firewally (jak můžete vidět na obrázku níže), ale problém byl zjevně úplně jinde a to v novém buildu 15031, kde opět nefunguje připojení na jakoukoliv RDGW.

tak jsem začal hledat jak problém opravit a nakonec jsem našel novou funkci tohoto buildu a to je „Dynamic lock“, která umožní zamčení počítače automaticky, když se vzdálíte s mobilním zařízením od počítače. Tak si říkám, super RDGW oželím a spustím si to ve VM, kterou mám na svém notebooku. Chtěl jsem si nastavit párování mobilu (iPhone 7) s notebookem a hle nová funkce mi rozbila možnost konfigurovat Bluetooth zařízení. – mé doporučení je, zatím asi nezapínat tuto funkci 🙁

Takže závěrem dnešního poznatku je. Microsoft by se měl občas zamyslet nad tím co uvolňuje do Insider programu. Byť chci pomáhat a podílet se na zlepšení software, ale pokud mi někdo dá nějaký build a řekne máš tam novou funkci, tak bych neočekával, že se mi dalších 10 funkcí rozbije.

Pokud jste tedy čekali nějaký krásný závěr jak jsem to opravil, tak čekat nemusíte, řešení jsem zatím nenašel.

Podělím se tedy s vámi alespoň o obrázek mého LABu

daniel.hejda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *