0

Network Performance Monitoring v ATOM/OMS

Dobrý den, dneska bych se s vámi rád podíval na nové možnosti služby ATOM, kde máte možnost provádět aktivní monitorování internetových stránek přímo z monitorovaných serverů. Díky této možnosti můžete testovat například webové služby, jejichž dostupnost je nutná, pokud do nich posíláte data například pomocí curl nebo jakoukoliv cestou, jež využívá HTTP Data API a POST nebo GET metody.

Nová komponenta, která byla uvolněna nedávno v Preview verzi umožňuje aktivní nastavení monitoringu služeb Office365 a Dynamics365, kdy společnost Microsoft předdefinovala regiony a EndPointy svých služeb. Důležité však je, že lze přidat i libovolný test internetové stránky, která je umístěna za protokolem HTTP nebo HTTPS a umožňuje definovat alertovací stav, pokud nastane překročení povolené latence nebo ztráty paketů mezi monitorovaným nodem a internetovou službou (stránkou).

Níže se můžete podívat, jak vypadá automatické propojení všech monitorovaných serverů a jejich komunikace směrem k internetové službě (stránce).

daniel.hejda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *